Kent och Ellen

Our Place in Space

Blå vägen

Igår styrde vi, som utlovat, kosan västerut. Vi tog Blå vägen mot Storuman där vi svängde av mot Vilhelmina. Blå vägen följer Umeälven och på kartan ser det ut att vara en mycket vacker väg med mängder av vatten att beskåda. Dessvärre finns det oftast en stor mängd träd mellan vägen och älven. Dessa träd bildar en skog som helt skymmer all form av utsikt. För oss turister är det väldigt tråkigt. Emellertid bättrade saken sig då vi passerat Lycksele. Nedan några bilder som vi passade på att ta då.

201 DC0 1044

202 IMG 5902

203 DC0 1060

204 DC0 1061

205 IMG 5918

Vi gjorde oss ingen brådska till Vilhelmina eftersom vi visste att vi i alla fall skulle missa starten av helgens Formel 1-lopp. Så vi tog det lugnt och gick till ett närbeläget Ica och köpte en oss en ost- och charkbricka, som vi mumsade i oss på hotellrummet under det att vi såg på loppet i efterhand.

206 IMG 5945

Idag har vi fortsatt på Vildmarksvägen till Saxnäs, där vi alltså befinner oss nu. Det har varit en väldigt kort förflyttning. Inte mer än ungefär sju mil. Men det visade sig vara väldigt klokt att ha en mellandag just idag. Vädret denna dag har inte varit till de resandes fördel; grått, regn och rusk.

301 DC0 1069

302 IMG 5952

Men det har utlovats viss förbättring tills imorgon. Så här såg vädret ut innan det blev riktigt illa idag på förmiddagen. Håller det sig så i morgon är vi nöjda. *håller tummarna*

306 IMG 5949

Dock har vi för den skull inte känt oss stressade och bara rusat iväg, utan tvärtom har vi tömt de sju milen Vildmarksväg vi avverkat på det som vi tycker varit intressant att se och stanna till vid.

303 DC0 1075

304 IMG 5956

305 DC0 1085

Trappstegsforsen.

I kväll blir det middag på hotellet. Bord är redan bokat, för kökets rykte har föregått vår resa, så den här måltiden ser vi verkligen fram emot. I morgon far vi vidare på vårt äventyr i vildmarken. Ett av stoppen kommer att vara Stekenjokk. Det kommer att vara den punkt som på denna resa är allra längst norrut. Efter det vänder vi på ännu inte uttänkta vägar mot hemmet. Fast det kommer att ta några stopp till innan vi kommit dit.

 

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.