Kent och Ellen

Our Place in Space

Inlandsvägen - del 1

I morse vaknade vi i Östersund. Förhållandevis väl utvilade åt vi frukost, tog tid på oss, läste tidningen och kom iväg vid sisådär halv elva.

Vi tog Inlandsvägen söderut. Efter en ganska kort bit kom vi till Hackås. Där ville vi vår vana trogen kika på den lokal kyrkan. (Vi gör inte så med alla orter vi kommer till, utan de väljs ut efter spontana kriterier.) I alla fall fann vi kyrkan och fann den mycket rogivande och stämningsfull. Strax utanför kyrkan fanns en skylt som talade om att här kunde man med fördel spana efter Storsjöodjuret. Det gjorde vi med viss omsorg men möttes av samma besvikelse som ett oräkneligt antal människor före oss.

501 IMG 6020
502 IMG 6028

 

Vi fortsatte vår resa. Strax innan Sveg säger vår GPS-app att vi ska svänga av och ta en annan rutt än den skribenten hade i huvet. Utan att orda mer om det än att säga ”Jaha, men ok då!” tog vi vänster och fortsatte i godan ro. Nästan ensamma på vägen ser vi till en början vackra vyer som vi inte skulle ha sett annars. Efter ytterligare några mil körde vi rakt igenom Orsa finnmark. Kanske inte så vackert hela tiden, men vi kände ändå historiens vingslag slå emot oss. Vi passerade den ena byn efter den andra och vårt tempo är kanske något lägre än förväntat, men vad gör det, vi har ju semester. Vi kör väl på en timme, kanske en och en halv, när vi så kommer tillbaka till den ursprungliga planen, att köra på E45:an, insåg vi varför vår resväg hade ändrats Vi kände då stor tacksamhet för teknikens framsteg. Den väg vi planerat höll på att renoveras. Vi behövde på grund av GPS:appens annorlunda vägval utstå endast det sista av alla de vägarbeten längs den ursprungliga rutten. Det var min själ en lång utläggning för att berätta hur bra det är att navigera med GPS.

Målet för dagen var Mora. Det är också målet för mången skidlöpare. De kommer dock från annat håll än vi och också utan bil. Vi lät dock inte ögonblicket gå oss förbi utan förevigade oss på det som är Wasaloppets allra, allra sista lilla bit. Många är de drömmar som vunnits, och förlorats, på just denna plats.

503 IMG 6030

Kvällen avslutandes med en italiensk middag som fick magen att stå i fyra hörn.

504 IMG 6039

Nästa middag lär bli till jul...

Fast dom lär ju ha en god frukost på det här hotellet...

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.