Kent och Ellen

Our Place in Space

Europas huvudstad Bryssel

Från Europas gamla huvudstad Aachen, där vi vaknade i morse, är det inte långt till Bryssel, som ju är den nya och i vilken vi kommer att somna ikväll. Det är ungefär två timmars bilresa. Därför åkte vi till Waterloo, där ABBA började sin karriär Napoleon mot Wellington och Blücher förlorade sitt sista slag.

Eftersom det så smått börjat regna och slagfältet idag egentligen ser ut som vilken åker som helst åkte vi därifrån ganska kvickt.

030 omelett

Då vi kom fram till Bryssel bestämde vi oss för att äta en bit. Några av oss valde omelett. Den serverades egendomligt nog direkt i stekpannan. Men god var den.

031 kwak

Då vi ätit klart gick vi ner till Grande Place och tog oss något typiskt lokalt, nämligen en Kwak, vilket är en över genomsnittet alkoholstark öl serverad i en träställning. Visserligen är den ganska smakrik, men den är ändå roligare att dricka än den är god.

032 grandeplace

Under tiden vi sitter och tittar på folk på Grande Place tilltog regnet varför vi bestämde oss för att gå tillbaka till hotellet.

I kväll blir det kallskuret på rummet, det brukar bli både gott och mycket trevligt. I morgon bär det vidare till Brygge. Den resan är ännu kortare.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.