Kent och Ellen

Our Place in Space

Genom ett regnigt Belgien

Hade det inte regnat så förfärligt igår hade vi gått och tittat på Manniken Pis då. Nu gjorde det väldigt liten skillnad för vädret är lika uselt idag. Fast se den lilla skulpturen skulle vi och vi kan konstatera att den är mycket mindre än man tror. Historien bakom statyn är intressant, inte minst för att det finns så många. Det finns minst fem versioner. En googling rekommenderas.

033 mannekenpis

034 mannekenpis

Från Bryssel tog vi oss på regniga vägar till Brygge. Den resan är kort, knappt två timmar.

035 hotell

Hotellet är jättemysigt och ligger mitt i den gamla delen av stan.

Efter att ha lämnat väskorna på rummet begav vi oss direkt och regnet till trots ut på promenad. Inte särskilt långt dock, för vi var hungriga. Under restaurangens markis försökte vi sedan vänta ut regnet. Det visade sig så klart vara lönlöst, så vi fällde upp paraplyerna och gick vidare, varvid regnet tilltog.

036 markt

Här har vi kommit fram till vid Markt, dvs stans centrum.

037 markt

I en ösregnspaus passade vi på att gå tillbaka till hotellet.

I kväll ska vi gå tillbaka Markt för att äta musslor. Tills dess softar vi på hotellrummet och hoppas på uppehållsväder. Vi får väl se...

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.