Kent och Ellen

Our Place in Space

Josefov och Prag by Night

Efter en liten sovmorgon till halv åtta ungefär åt vi frukost med god aptit. Kocken lagade oss varsin ost- och skinkomelett.

Det regn som kom i natt och i morse upphörde då vi ätit klart. Visserligen är det fortfarande mulet, men ända ganska varmt.

Josefov är gamla judiska kvarter. På vår väg dit snubblade vi över en handlare som sålde bilar av bättre snitt.

DSC_3911_600

Vi föll förr den här mattsvarta Lamborghini, men affären stupade ändå på att affären verkade stängd.

Josefov är fyllt av smala gator och prång. Det verkade också vara fyllt med med gamla och nya synagogor. Vid en av dem fanns den gamla begravningsplatsen.

DSC_3925_600

Att den är gammal ska ingen betvivla, men den var inte lätt att fotografera efter som den var helt omgärdad av en mur, men vi hittade en lucka i en dörr där vi kunde ta den här bilden.

DSC_3936_600

Efter att ha gått en stund längs kullerstensgatorna blev vi hungriga. Det blev en utmärkt Ceasarsallad och en stor, kall Gambrinus.

Därefter tog vi siesta på hotellet. Då vi så småningom blev hungriga gick vi ned till gamla stan igen och fann en restaurang som serverade räkor, vilka vi sköljde ner med Pilsner Urquell.

Efter maten tog vi en sväng runt kvarteren, där det nu började skymma. Ellen ville absolut gå upp i tornet vid Gamla torget. Något skeptisk följde skribenten med. Där uppe bjöds vi på en storslagen utsikt, men som skribenten misstänkte med endast ett mycket enkelt räcke (nästan i knähöjd) som skyddsanordning.

DSC_3970_600

Högt upp i detta torn var vi. Nedanstående bilder tog Ellen mer eller mindre på fri hand. Man förstår att hon är en god skytt. Ingen med normala händer håller utrustningen så stilla!

DSC_3944_600

Någonstans i prången finns vårt hotell. Lite oklart exakt var...

DSC_3948_600

DSC_3963_600

Hit till det vackert upplysta slottet, via parken i "Malá Strana", ska vi promenera i morgon är det tänkt.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.