Kent och Ellen

Our Place in Space

Promenad i Malá Strana och Hradcany

Igår lovades det regn men något sådant har vi inte sett. Tvärtom har här idag varit en tryckande hetta. Sisådär runt 30 grader. Tack och lov har vi mitt på dagen haft ganska mycket moln, vilket gjort livet något mindre påfrestande.

Denna dag styrde vi stegen åt ett annat håll än tidigare och gick mot Malá Strana, som betyder lillsidan, och den park som finns där.

DSC_7047_600

På vägen dit gick vi förbi en märklig byggnad.

Parken i Malá Strana var synnerligen kuperad, men vi bestämd oss ändå för att inte ta bergbanan utan gå uppför det branta berget.

DSC_7054_600

Som synes lutar det en hel del.

DSC_7063_600

Väl uppe fick vi dock lön för mödan, utsikten var bedövande vacker.

DSC_7072_600

Vid slottet hade vi turen att få se vaktavlösningen. Om man bortser från uniformerna var den inte alls olik den man kan se i Stockholm.

DSC_7083_600

Från slottet såg vi också den park vi gått genom. Vi gick in i parken nere till vänster i bild, passerade utkikstornet upp till höger och fortsatte ut till höger. En god gissning är att vi gått närmare 1,5 mil totalt under hela promenaden.

DSC_7090_600

Vi var glada att vi fick gå ned för denna trappa. Den går från slottet tillbaka till staden och den var både lång och brant.

I morgon är det planerat en liten utflykt till staden Plzen. Då ska vi se glasbruk och hur man brygger öl.

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.