Kent och Ellen

Our Place in Space

Shopping i New York

Inte långt från vårt hotell ligger Central Park. Dit gick vår morgonpromenad. Efter att ha passerat Dakota Building, där John Lennon bodde och vid vars port han blev mördad, äntrade vi Central Park. Det är så lummigt att när man står där mitt i grönskan är det faktiskt är helt otroligt att storstan är bara några minuters promenad bort.

newyork-centralpark

I sydöstra hörnet av Central Park finns en liten nöjespark. Den speglar sig som synes ganska fint mot skyskraporna.

Denna dag skulle det bli shopping, åtminstone lite 'window shopping'. Men vår shoppingrunda gick sådär. Vi blev abrupt avbutna av en ordentlig åskskur som vi med näppe lyckades undkomma genom att slinka in på en idealiskt belägen pub.

newyork-beers

Där beställde vi en provkarta av bryggeriets egna ölsorter. Efter att ha provsmakat alla sorter lyckades vi inte ena oss om vilken som var bäst. Dock var vi överens om att alla ölsorter var väldigt olika i karaktären. (Så otroligt svenskt.)

newyork-mm

Lite shopping blev det i alla fall. I New York har fabrikanten av M&M en tre våningar hög butik. Den är till bredden fylld med M&M och artiklar som har med varumärket att göra. Showroom låter liksom lite fjuttigt. Vad vi talar om här är en yta stor som om Marabou hade hela bottenvåningen på NK, bara fyllt med choklad och promotionartiklar. Helt sjukt, men samtidigt - på något sätt - respektingivande.

I kväll blir det som förutskickat på Callagher's vi ska dinera.

 

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.