Kent och Ellen

Our Place in Space

En fartfylld resa i ett avslappnat tempo

Den som känner oss vet att Formel 1 intresserar oss riktigt mycket, klart över genomsnittet mycket. Några skulle kanske säga att det gränsar till ohälsosamt mycket. Oavsett hur det är med den saken verkar det som om vi i andras ögon anses vara lika intresserade av all annan motorsport. Det är fel! Vårt fokus och vår entusiasm kretsar runt Formel 1 - the Pinnacle of Motorsport.

0daytona500Så vi är lika förvånade som vem som helst när vi nu styr kosan mot Florida och Nascarloppet Daytona 500. Nascar är en sport där vi inte kan reglerna, inte förstår taktiken och inte vet namnet på mer än knappt en handfull förare och där ingen av dem någonsin svänger åt höger. Men vi har blivit lovade en ordentlig show, och den ser vi fram emot!

När bilspektaklet är slut övergår vi till att köra bil själva. Efter en vecka i Orlando kan det vara skönt att röra på sig. Orlando brukar kallas för Amerikas lekpark, America's Playground, så innan vi lämnar Orlando tänkte vi besöka något av alla dess nöjesetablissemang.

0sanibelislangFärden går sedan söderut mot Fort Myers. Där ska vi beundra vacker natur runt Senibel Island och gå på alligatorjakt i Everglades. Det ska vi hålla på med i några dagar tills vi styr kosan mot Key West.

Väl ute på Key West är det närmare till Kuba än till Miami. Fast detta faktum får stå för sig själv; Kuba får vänta. Vi misstänker starkt att vi istället kommer att lära oss mer om traktens son Ernest Hemingway och leta upp ättlingarna till hans sextåiga katter, och kanske skölja ner resdammet med någon romdrink.

På morgonen dagen efter skottdagen styr vi tillbaka mot fastlandet, tillbaka över de 20 milen bro, och hamnar så småningom i Fort Lauderdale, där vi ska stanna i fyra nätter.

0fort lauderdaleI Fort Lauderdale bor vi i hamnen så kanske vi får syn på Liberty of the Seas, som var det kryssningsfartyg som 2014 tog oss kors och tvärs över Medelhavet, men som nu är stationerat här. I Fort Lauderdale har vi lagt in tid för bad och beach, avkoppling, shopping och empiriska studier i allmän dekadens.

Eventuellt hälsar vi på hos familjen Parnevik i Jupiter när vår färd sedan går vidare till Floridas huvudstad Tallahassee. Fast huvudstad eller inte, det är inte därför vi åker till Tallahassee, utan för att Tallahassee är så kul att säga.

I Tallahassee studsar vi dock bara till. Vi stannar där en natt och åker raskt vidare mot Atlanta, känt bland annat för att husera huvudkontor för nyhetskanalen CNN och Coca-Cola, och att 'Borta med vinden' i stora stycken utspelar sig här.

0forrestgumpI inbördeskrigets spår åker vi vidare till de vackra städerna Charleston (efter vilken dansen med samma namn är uppkallad) och Savannah. I Savannah ska vi se om vi kan hitta några spår av Forrest Gump. Vårt hotell ligger mycket nära den park i vilken han sitter på en bänk och berättar sin historia.

Efter fem dagar bland bildårar på Daytona 500 och knappt tre veckor på luffen återvänder vi till sist till Orlando för några dagars stillsam kontemplation. Härifrån flyger vi sedan hem, i lagom tid för att se Formel 1-säsongen ta sin början.

Om alla dessa antaganden och spådomar verkligen uppfylls kommer man att få veta i denna spalt. Här berättas också om alla de andra bus och påhitt som kommer i vår väg. Häng med!

Den här webbplatsen använder cookies för att hantera behörigheter och för att skapa besöksstatistik. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du att cookies används för dessa ändamål.